Відкриття нової функції мобільного телефону від Samsung принесе вам велику радість. Вона дозволяє приховувати ваші фотографії та іншу важливу інформацію, перш ніж віднести смартфон на ремонт. Це ще один спосіб, яким компанія підвищує конфіденційність.
« Режим ремонту », який обмежує контент, доступний фахівцям з ремонту пристроїв, вже оголошено про впровадження, спочатку в Південній Кореї , але з логічним та швидким глобальним розгортанням. Він буде доступний з моделлю Galaxy S21 , і про його впровадження в старіші моделі компанії нічого не відомо.
Тепер ви можете приховати свої фотографії на телефоні, поки ваш Samsung обслуговується.

Його назва — «Режим відновлення », хоча вона може відрізнятися на інших моделях та, особливо, під час оновлень прошивки. Але поки що це не проблема, оскільки про це лише анонсовано, і спочатку це буде реалізовано в рідній країні компанії та на одній моделі — Samsung Galaxy S21.
Очевидно, що очікується швидке розширення цієї функції, яка підвищує конфіденційність користувачів, спочатку на Сполучені Штати та деякі азійські країни, як це прийнято для Samsung, а потім, звичайно, на решту світу.
Коли ви здаєте свій телефон на ремонт, ви передаєте всю інформацію, що зберігається на ньому, включаючи дані, про які ви навіть не знали, що вони доступні. Мета Samsung — зменшити занепокоєння користувачів у таких ситуаціях , впроваджуючи суворо обмежений доступ.
«Режим ремонту» від Samsung тимчасово відновлює ваш телефон до «заводського» стану.
Хоча це рекламується як функція для приховування фотографій, Samsung насправді робить набагато більше за допомогою свого «Режиму ремонту». Його активація дає доступ лише до опцій, необхідних для виконання ремонту , тобто до програм, які попередньо встановлені на заводі. Решта телефону недоступна.
Це означає, що в безпеці не лише ваша фотогалерея, а й усі інші зображення, такі як ті, що надіслані вам через WhatsApp, ті, що ви створюєте для завантаження в Instagram тощо. Текстові повідомлення, аудіофайли та навіть ваші облікові записи в соціальних мережах також захищені.
Щоб активувати режим ремонту , коли користувач обирає час запуску та зупинки, потрібно перейти до меню «Догляд за акумулятором та пристроєм» . Після цього телефон перезавантажиться в режимі ремонту, і ви зможете перевірити, чи видалено ваші конфіденційні дані.
Чи будуть інші бренди копіювати цю інноваційну функцію у Samsung?
Логічна відповідь була б «так». Зрештою, будь-яке підвищення конфіденційності користувачів вітається , особливо в цифрову епоху, коли ми так вразливі. Цей режим буде дуже корисним для запобігання продажу даних або, що ще гірше, недобросовісним діям, які співробітники можуть робити.
З іншого боку, інновації завжди необхідні для збереження конкурентоспроможності, тому запуск таких ініціатив допоможе брендам підтримувати позитивну репутацію щодо налаштування конфіденційності користувачів. Водночас вони отримують бали, пропонуючи нові функції, незалежно від їхнього характеру.
Так само, чи є якісь причини, чому, маючи ідею, її не слід інтегрувати, якщо вона являє собою покращення? Було б нерозумно мати ресурс і не використовувати його, звичайно, якщо бренди не порушують патент Samsung.
Однак, ось моя думка. Що повинна думати компанія про своїх співробітників, якщо вона мусить робити щось подібне? Хіба не повинно бути само собою зрозуміло, що, залишаючи мій телефон у ваших руках і платячи вам, ви поважатимете мою конфіденційність? Зрозуміло, що якщо ми боїмося дозволити комусь іншому користуватися нашими телефонами, то це тому, що ми знаємо, що є люди, здатні зловживати нашою інформацією, що справді сумно, але правда.
Отже, якою б не була причина, відповідаючи на запитання: я гадаю, що з тією чи іншою назвою та варіаціями цей метод буде імітовано . Що я можу сказати точно, так це те, що це не стане чимось цікавим у короткостроковій перспективі . Багато брендів, ймовірно, вирішать запровадити невеликі опції, які служать тій самій меті, як-от існуюча система PIN-кодів для доступу до певного додатка.



