
Gmails säkerhetsfunktioner är välkända och är en del av anledningen till att det används så flitigt av sina kunder, eftersom det erbjuder många verktyg och möjligheter för att skydda information.
Gmail har möjlighet att skicka konfidentiella e-postmeddelanden, e-postmeddelanden som förstörs av sig själva efter en viss tid , och den här funktionen är utformad för att skydda informationen som kan finnas i nämnda e-postmeddelande.
Om du har känslig information att dela via e-post och du vill att ditt meddelande inte ska kunna läsas igen när det väl når mottagaren , följ den här guiden så lär vi dig allt du behöver veta om konfidentiella meddelanden.
Vilka är Gmails konfidentiella meddelanden och vilka är fördelarna med att använda dem?
Konfidentiellt läge är en funktion som introducerats av Gmail för att öka säkerheten för utgående e-postmeddelanden, vilket innebär att de har en tidsgräns efter vilken de automatiskt förstörs.
Den är idealisk för att skicka e-postmeddelanden med känslig eller konfidentiell information, och säkerställer att endast den avsedda mottagaren kan öppna och läsa den. Detta garanterar informationssäkerhet genom att blockera alla försök att distribuera meddelandet. Den används främst av affärsanvändare som behöver dela känslig information , eftersom inställningarna för konfidentiellt läge upprätthåller säkerheten för e-postinnehållet.
Funktioner i hemliga meddelanden i Gmail: Vad kan och kan du inte göra med dem?
Konfidentiellt läge säkerställer sekretessen för e-postinnehållet genom en serie säkerhetslager som begränsar funktioner som kan läcka e-postmeddelandets innehåll. Till att börja med kan du anpassa meddelandets varaktighet. Den här inställningen avgör hur länge e-postmeddelandet ska vara aktivt innan det förstörs själv . Du kan konfigurera det till att vara aktivt i en dag, en vecka, en månad, tre månader eller fem år.
Dessutom, när konfidentiellt läge är aktiverat, kan e-postmeddelandet inte vidarebefordras, dess innehåll kan inte kopieras och bilagor kan bara ses via förhandsgranskning om de är kompatibla.
Bland dess många säkerhetsfunktioner finns även möjligheten att inaktivera skärmdumpar, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att läcka e-postinnehåll. Säkerhetsfunktionerna erbjuder också möjligheten att kryptera textmeddelandet med en kod, som användaren får via ett textmeddelande till sitt Gmail-kopplade nummer. Denna kod krävs för att låsa upp och läsa meddelandet.
Vi visar dig steg för steg hur du skickar och konfigurerar konfidentiella Gmail-meddelanden från vilken enhet som helst.
Gmails funktion för konfidentiellt läge är tillgänglig på alla plattformar och är lättillgänglig både på Gmails webbportal och i dess officiella mobilapp.
Låt oss se:
På Android
Den inbyggda Gmail-appen för Android- enheter har en funktion för konfidentiella meddelanden.
Så det är möjligt att skicka skyddade meddelanden från din Android-enhet genom att följa dessa steg:
- Öppna Gmail-appen från din Android.
- Längst ner på skärmen trycker du på knappen "Skriva".
- På nyhetsrummets skärm, Tryck på de tre punkterna i det övre högra hörnet för att öppna alternativen.
- Från de öppna alternativen väljer du "Konfidentiellt läge."
- I alternativet "Ange utgångsdatum" välj hur länge e-postmeddelandet ska skickas.
- I alternativet "Kräv lösenord"Du kan aktivera alternativet för att e-postmeddelandet ska begära ett lösenord som skickas till mottagaren via sms.
- tryck på knappen "Hålla", högst upp på skärmen för att slutföra inställningarna.
- Skriv önskat e-postmeddelande och skicka det. Meddelandet skickas med de programmerade säkerhetsfunktionerna.
På iOS
Generellt sett har iOS strängare säkerhetsfunktioner än Android, tack vare att operativsystemet är mycket mer slutet och kompatibelt med dess egna applikationer.
Men eftersom det är sekretessfunktionen fungerar den på samma sätt som på Android:
- Öppna Gmail-appen på din iPhone eller iPad.
- tryck på knappen "Skriva" finns längst ner i gränssnittet.
- Välj tre knappar i det övre högra hörnet.
- Gå in "Konfidentiellt läge."
- Ange parametrar för e-postskydd "Ange utgångsdatum" avgör meddelandets längd, och "Kräv lösenord" Den skickar ett textmeddelande till ett telefonnummer med en kod som behövs för att komma åt meddelandet.
- Börja skriva utkastet till e-postmeddelandet. När du trycker på ”Skicka” krypteras meddelandet med alla skyddslager i konfidentiellt läge.
I webbläsaren på datorn
Eftersom konfidentiellt läge är en funktion i Gmail-tjänsten ingår det även i dess webbportal och är enkelt och snabbt tillgängligt när du skapar ett nytt e-postmeddelande:
- Öppna din webbläsare och går in Gmail.
- Logga in med din Googles e-postadress och lösenord.
- Klicka på knappen "Skriva".
- Klicka på alternativet "Konfidentiellt läge" finns längst ner i redigeringsfönstret.
- Definierar meddelandets utgångsdatum och säkerhetsparametrar i popup-fönstret som visas. "Ange utgångsdatum" anger hur lång tid det ska gå innan meddelandet raderas, medan "Kräv lösenord" Meddelandet låses med en kod som skickas till mottagarens telefonnummer och som krävs för att släppa meddelandets innehåll.
Lär dig steg för steg hur du öppnar ett hemligt Gmail-meddelande innan det förstörs på vilken enhet som helst
Att öppna konfidentiella e-postmeddelanden är ingen stor utmaning, eftersom de, om de inte skickades med ett lösenord, öppnas på samma sätt som ett vanligt e-postmeddelande , med skillnaden att det inte går att vidarebefordra, kopiera eller ta skärmdumpar av e-postinnehållet.
Å andra sidan, om e-postavsändaren tilldelade det ett lösenord, måste du veta hur du använder den koden för att låsa upp e-postmeddelandets innehåll:
På Android
Gmail -appen på Android gör det väldigt enkelt att öppna krypterade meddelanden, eftersom de visas i inkorgen precis som alla andra e-postmeddelanden.
Skillnaden blir dock uppenbar när du öppnar e-postmeddelandet, eftersom dess innehåll är begränsat, och för att låsa upp det behöver du bara följa dessa steg:
- öppnar tillämpningen av Gmail.
- Entra till den konfidentiella e-postadressen.
- tryck om-knappen "Skicka in lösenord"Detta skickar åtkomstkoden till e-postmeddelandets innehåll till ditt mobiltelefonnummer. För detta steg måste du ha din mobiltelefon med dig.
- Så snart koden anländer till din telefon, Ange det i motsvarande textruta.
- Granska meddelandets innehåll. Tänk på att den inte kan vidarebefordras eller kopieras.Därför behöver du anteckna det mest relevanta innehållet före deadline.
På iOS
I likhet med Android-enheter har iPhones och iPads den officiella Gmail-appen, som fungerar på samma sätt.
Från vilken vi enkelt kan komma åt de krypterade meddelandena genom följande process:
- Öppna Gmail-appen på din enhet iOS.
- Välj e-post konfidentiell inkorg.
- För att komma åt din e-post, klicka på knappen. "Skicka in lösenord". Efter detta får du koden för att komma åt e-postmeddelandet på ditt telefonnummer. Det är viktigt att notera att du måste ha ditt telefonnummer tillgängligt.
- Ange den mottagna koden i textfältet och tryck på "Skicka".
- Kontrollera det krypterade meddelandet. Se till att du har allt innehåll innan e-postmeddelandet utgångsdatum.
I webbläsaren på datorn
Med ett gränssnitt utformat för större skärmar låter Gmails webbportal dig delvis se innehållet i meddelanden, vilket gör det enklare att identifiera meddelanden som skickades i konfidentiellt läge.
För att göra detta, följ helt enkelt den här proceduren:
- Entra i din webbläsare banan.
- Åtkomst till Gmail med hjälp av dina användaruppgifter.
- Hitta det konfidentiella meddelandet i din inkorg och klicka på detta.
- Klicka på knappen "Skicka in lösenord", Detta skickar upplåsningskoden till ditt telefonnummer.
- Så snart koden anländer till ditt nummer, Skriv in det i motsvarande textruta och tryck på "Skicka".
- Du kan Granska e-postmeddelandets innehåll tills avsändaren återkallar åtkomsten eller meddelandets utgångsdatum har uppnåtts.
Vad händer om jag inte lyckas läsa ett e-postmeddelande innan det förstörs av sig själv? Kan jag komma åt det igen?
Den centrala punkten i Gmails konfidentiella läge är innehållets säkerhet och integritet , eftersom det, förutom begränsningen av vidarebefordran och kopiering, har funktionen att definiera ett utgångsdatum för meddelandet, varefter det raderas.
Det är därför som användningen av konfidentiella meddelanden måste koordineras ordentligt mellan avsändare och mottagare, så att den senare anländer i tid för att öppna e-postmeddelandet, eftersom det, om meddelandet inte öppnas före exportdatumet, blir omöjligt att återställa innehållet.
































