
Instagram është bërë një nga platformat dixhitale më të përdorura. Ky rrjet social, fillimisht i dedikuar fotografisë dhe videos , tani është bërë shumë më tepër se kaq.
Pavarësisht se kanë mbi 800 milionë përdorues aktivë , disa njerëz mendojnë se është e nevojshme të bëjnë një pushim nga mediat sociale dhe të largohen për një kohë. Të tjerë, për arsye të ndryshme, vendosin ta pezullojnë plotësisht përdorimin e tyre në mediat sociale.
Nëse doni të bëni një pushim nga mediat sociale, keni ardhur në vendin e duhur. Në këtë artikull, do të shpjegojmë se si ta fshini përkohësisht llogarinë tuaj në Instagram dhe si ta mbyllni atë përgjithmonë. Gjithashtu do t'ju tregojmë se si ta riaktivizoni atë nëse vendosni ta mbyllni.
Hapat për të çaktivizuar dhe çaktivizuar përkohësisht profilin tuaj në Instagram
Nëse doni ta çaktivizoni përkohësisht profilin tuaj në Instagram, por nuk dini si, në këtë seksion shpjegojmë se si ta bëni këtë në një mënyrë të thjeshtë dhe të lehtë , pa humbur informacionin që keni në profilin tuaj në rast se doni të ktheheni.
Nga PC
Nëse po hyni në profilin tuaj nga një kompjuter, hapni Instagram duke përdorur një shfletues të instaluar në kompjuterin tuaj dhe ndiqni këto hapa:
- Pasi të keni hyrë në platformë, hyni.
- Shko te profili yt dhe gjej emrin tënd të përdoruesit në krye, pastaj kliko te ""Ndrysho Profilin".
- Në fund të faqes, pas detajeve të llogarisë, në këndin e poshtëm të djathtë me shkronja blu, ka një lidhje që thotë "Deaktivizoni llogarinë time përkohësisht" dhe zgjidhni atë.

- Kjo do t'ju çojë në një faqe tjetër ku do t'ju bëhet një pyetje. Pse doni ta çaktivizoni llogarinë tuaj?
- Zgjidhni menuja rënëse që është pranë pikëpyetjes dhe zgjidhni çdo opsion që dëshironi largohu përkohësisht nga Instagrami.
- Pastaj futni fjalëkalimin tuaj dhe zgjidhni ""Çaktivizo llogarinë përkohësisht", për të ruajtur ndryshimet.
- Do të shfaqet automatikisht një mesazh që ju pyet nëse jeni të sigurt që doni ta çaktivizoni; zgjidhni "Si"për të vazhduar.
- Pasi të keni përfunduar hapat e mëparshëm, Instagram do ta mbyllë llogarinë tuaj menjëherë..
Nga pajisja juaj celulare Android ose iPhone
Nëse doni ta çaktivizoni atë përmes aplikacionit celular , duhet të dini se ky veprim nuk mund të kryhet që andej. Prandaj, do t'ju duhet të hyni në profilin tuaj përmes një shfletuesi interneti si më poshtë:
- Hyni në faqen në Instagram nga një shfletues celular dhe hyni
- Në këndin e sipërm të djathtë, klikoni mbi ikonën që jep Qasuni në profilin tuaj.
- Zgjidhni "Ndrysho Profilin"dhe shkoni në fund të faqes dhe zgjidhni"Çaktivizo llogarinë time përkohësisht".
- Zgjidhni një opsion nga menyja zbritëse që shfaqet pranë pyetjes "Pse doni të çaktivizoni llogarinë tuaj?"
- Sigurohuni që të zgjidhni një alternativëPërndryshe, nuk do të jeni në gjendje të kryeni hapin tjetër.
- Futni fjalëkalimin tuaj dhe prekni ""Çaktivizoni llogarinë tuaj përkohësishtKlikoni mbi të, e ndjekur nga vazhdo.
- Në këtë mënyrë Llogaria juaj e përdoruesit do të mbyllet. dhe do të jetë i çaktivizuar derisa të identifikoheni përsëri.
- Nëse profili juaj është i hapur në aplikacion, kur e hapni atë Kjo do të shfaqë një mesazh gabimi, ku tregohet se ishte e mbyllur.
A mund ta fshijë Instagram llogarinë time nëse e kam çaktivizuar atë?
Jo, llogaritë personale që janë çaktivizuar nuk do të fshihen nga platforma , pasi kuptohet që përdoruesi thjesht po bën një pushim. Prandaj, pavarësisht kohës që kalon, do të jeni në gjendje të hyni përsëri në llogarinë tuaj pas një muaji ose një viti.
Diçka tjetër ndodh kur vendosni të fshini llogarinë tuaj. Nëse e bëni këtë, platforma do të marrë një periudhë pritjeje prej 60 ditësh përpara se ta fshijë përgjithmonë llogarinë tuaj . Kjo do të thotë që nëse vendosni të ktheheni gjatë kësaj kohe, mund ta bëni, por pasi të ketë kaluar kjo periudhë, llogaria juaj do të fshihet përgjithmonë.
Si mund ta riaktivizoj llogarinë time në Instagram nëse e kam çaktivizuar më parë?
Nëse çaktivizimi i profilit tuaj të përdoruesit dukej i lehtë, riaktivizimi i tij do të jetë edhe më i lehtë . Nëse e keni çaktivizuar më parë profilin tuaj, por tani dëshironi ta përdorni përsëri, mund ta bëni këtë shpejt dhe lehtë duke ndjekur këto hapa:
- Në këtë rast, mund ta aksesoni atë përmes aplikacioni i instagramit ose nga faqja e tyre zyrtare e internetit.
- Për ta riaktivizuar atë, thjesht duhet tëHyrje".
- Duke përdorur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin tuaj, klikoni në ""Hyrje"Dhe në këtë mënyrë do të jeni në gjendje të përdorni përsëri profilin tuaj social dhe të gjitha informacionet që keni lënë në të," duke përfshirë ndjekësit tuaj dhe ata që ndiqni ju, si dhe fotot dhe videot që keni publikuar.
A u identifikuat, por nuk mund të hyni në llogarinë tuaj?
Ndonjëherë ndodh që politikat e rrjetit ju pengojnë të hyni në rrjet ose hasni ndonjë problem tjetër. Për ta zgjidhur këtë, thjesht bëni sa vijon:
- Poshtë ""Hyrje"Ekziston një opsion që tregon"Keni harruar detajet tuaja të hyrjes?Klikoni mbi të.
- atëherë Plotësoni formularin e shfaqur me adresën tuaj të email-it bashkëpunëtor. Më pas, Një mesazh do të dërgohet në atë adresë. me një lidhje që duhet të aksesoni për të rikuperuar profilin tuaj.
- Ndiqni hapat e përshkruar më poshtë për të Merrni fjalëkalimin tuaj dhe më pas hyni për ta riaktivizuar atë.
Cili është ndryshimi midis mbylljes dhe çaktivizimit të një llogarie në Instagram?

Instagram ju ofron dy mundësi : njëra është mbyllja e llogarisë dhe tjetra çaktivizimi i saj. Dallimi midis këtyre është se njëra është e përhershme dhe tjetra është e përkohshme.
Nëse e çaktivizoni, keni avantazhin e riaktivizimit të tij kur të dëshironi . E vetmja pengesë është se informacioni në profilin tuaj do të bllokohet për ndjekësit tuaj; domethënë, ata nuk do të jenë në gjendje të hyjnë në fotot dhe videot tuaja. Ata mund të jenë në gjendje të shohin vetëm komentet që keni bërë në llogari të tjera. Megjithatë, e gjithë kjo mund të rikuperohet, sepse kur të vendosni ta aktivizoni përsëri, gjithçka do të jetë ashtu siç e keni lënë.
Nga ana tjetër, nëse e mbyllni llogarinë tuaj, duhet të dini se nuk do të jeni në gjendje të rifitoni aksesin . Do të humbni gjithçka, duke përfshirë ndjekësit dhe të dhënat që ju ndjekin, fotot dhe videot, komentet dhe emrin e përdoruesit. Prandaj, duhet të jeni të sigurt që me të vërtetë dëshironi ta fshini llogarinë tuaj në Instagram, sepse pasi ta bëni këtë, nuk ka kthim prapa nëse nuk krijoni një profil të ri. Regjistrimi juaj do të mbetet në platformë vetëm si një bazë të dhënash.
Hapat për të fshirë përgjithmonë profilin tuaj në Instagram
Nëse doni ta fshini përgjithmonë llogarinë tuaj në Instagram, gjëja e parë që duhet të bëni është të ruani fotot dhe videot tuaja në mënyrë që të mos humbasin kur fshini profilin tuaj, pasi gjithçka do të fshihet dhe nuk do të jeni në gjendje ta rikuperoni. Ndiqni këto hapa më poshtë për ta mbyllur përgjithmonë profilin tuaj:
- Ashtu si me hapat e mëparshëm, kjo mund të bëhet vetëm përmes aplikacionit në internet. Prandaj, duhet të hyni në faqen e internetit nga kompjuteri ose pajisja juaj mobile duke përdorur shfletuesin tuaj të preferuar.
- Kyçu dhe hyr në lidhja tjetër.
- Mund ta bësh edhe nga faqja ""Fshini llogarinë tuaj".
- Pastaj do të shfaqet një menu zbritëse ku duhet të zgjidhni një opsion, pranë «Pse po e fshini llogarinë tuaj?«
- Tjetra, futni fjalëkalimin tuaj dhe klikoni në ""Fshij përgjithmonë llogarinë time".
- Pasi të përfundojnë këto hapa, llogaria do të mbyllet dhe nuk do të keni mundësinë ta rikuperoni atë në të ardhmen. E vetmja mënyrë për ta përdorur përsëri këtë rrjet social është duke hapur një profil të ri nga e para.













Komentet janë të mbyllura