Ako dočasne deaktivovať svoj účet na Instagrame? Podrobný návod

Posledná aktualizácia: 28/08/2023
Ako dočasne deaktivovať svoj účet na Instagrame? Podrobný návod

Instagram sa stal jednou z najpoužívanejších digitálnych platforiem. Táto sociálna sieť, pôvodne venovaná fotografii a videu , sa teraz stala oveľa viac než len tým.

Napriek tomu, že máme viac ako 800 miliónov aktívnych používateľov , niektorí ľudia cítia, že je potrebné si od sociálnych médií dať pauzu a na chvíľu sa od nich vzdialiť. Iní sa z rôznych dôvodov rozhodnú úplne prestať používať sociálne siete.

Ak si chcete oddýchnuť od sociálnych médií, ste na správnom mieste. V tomto článku vám vysvetlíme, ako dočasne odstrániť svoj účet na Instagrame a ako ho natrvalo zrušiť. Taktiež vám povieme, ako ho znova aktivovať, ak sa rozhodnete ho zrušiť.

Kroky na dočasnú deaktiváciu a zakázanie vášho profilu na Instagrame

Ak chcete dočasne deaktivovať svoj profil na Instagrame, ale neviete ako, v tejto časti vám vysvetlíme, ako to urobiť jednoduchým a ľahkým spôsobom bez straty informácií, ktoré máte vo svojom profile, v prípade, že by ste sa k nemu chceli vrátiť.

Z počítača

Ak pristupujete k svojmu profilu z počítača, otvorte Instagram pomocou prehliadača nainštalovaného v počítači a postupujte podľa týchto krokov:

  • Po prihlásení sa na platformu, Prihlásiť sa.
  • Prejdite do svojho profilu a v hornej časti vyhľadajte svoje používateľské meno a potom kliknite na „Upraviť profil".
  • V dolnej časti stránky, za údajmi o účte, v pravom dolnom rohu je modrým písmom vyznačený odkaz s textom „Dočasne deaktivovať môj účet“ a vyberte ju.

Deaktivujte účet Instagram

  • Týmto sa dostanete na ďalšiu stránku, kde vám bude položená otázka. Prečo chcete deaktivovať svoj účet?
  • Vyberte ikonu rozbaľovacia ponuka to je vedľa otáznika a vyberte si ľubovoľnú možnosť dočasne opustiť Instagram.
  • Potom zadajte heslo a vyberte „Dočasne zakázať účet“, aby ste uložili zmeny.
  • Automaticky sa zobrazí správa s otázkou, či si to naozaj chcete deaktivovať; vyberte možnosť „Si" pokračovať.
  • Po dokončení predchádzajúcich krokov, Instagram vám okamžite zruší účet..

Z vášho mobilného zariadenia so systémom Android alebo iPhone

Ak ho chcete deaktivovať prostredníctvom mobilnej aplikácie , mali by ste vedieť, že túto akciu nie je možné vykonať odtiaľ. Preto budete musieť do svojho profilu pristupovať prostredníctvom webového prehliadača takto:

  • Zadajte stránku Instagramu z mobilného prehliadača a prihlásiť sa.
  • V pravom hornom rohu kliknite na ikonu, ktorá vám poskytne Prístup k vášmu profilu.
  • Vyberte „Upraviť profil„a prejdite na spodok stránky a vyberte možnosť“Dočasne deaktivovať môj účet".
  • Vyberte možnosť z rozbaľovacej ponuky, ktorá sa zobrazí vedľa otázky „Prečo chcete svoj účet deaktivovať?"
  • Uistite sa, že si vyberiete alternatívuV opačnom prípade nebudete môcť vykonať ďalší krok.
  • Zadajte svoje heslo a klepnite na „Dočasne deaktivujte svoj účetKliknite naň a potom na pokračovanie.
  • Týmto spôsobom Váš používateľský účet bude uzavretý. a bude deaktivovaný, kým sa znova neprihlásite.
  • Ak máte v aplikácii otvorený profil, po jeho otvorení Zobrazí sa chybové hlásenie, kde je uvedené, že bol zatvorený.
Ako vytvoriť originálne logo pre váš YouTube kanál? Podrobný návod

Môže Instagram vymazať môj účet, ak som ho deaktivoval/a?

Nie, deaktivované osobné účty nebudú z platformy vymazané , pretože sa predpokladá, že používateľ si jednoducho dáva pauzu. Preto bez ohľadu na uplynutie času budete mať k svojmu účtu opäť prístup po mesiaci alebo roku.

Keď sa rozhodnete vymazať svoj účet, stane sa niečo iné. Ak tak urobíte, platforma bude mať 60-dňovú lehotu, kým váš účet natrvalo vymaže . To znamená, že ak sa rozhodnete vrátiť počas tejto doby, môžete, ale po uplynutí tejto lehoty bude váš účet navždy vymazaný.

Ako môžem znova aktivovať svoj účet na Instagrame, ak som ho predtým deaktivoval?

Ak sa deaktivácia používateľského profilu zdala jednoduchá, jeho opätovná aktivácia bude ešte jednoduchšia . Ak ste si predtým profil deaktivovali, ale teraz ho chcete znova používať, môžete tak urobiť rýchlo a jednoducho podľa týchto krokov:

  • V tomto prípade k nemu máte prístup prostredníctvom aplikácia instagram alebo z ich oficiálnej webovej stránky.
  • Ak ho chcete znova aktivovať, stačíPrihlásenie".
  • Pomocou svojho používateľského mena a hesla kliknite na „Prihlásenie„A týmto spôsobom budete môcť znova používať svoj sociálny profil a všetky informácie, ktoré ste na ňom zanechali,“ vrátane vašich sledovateľov a tých, ktorých sledujete vy, ako aj fotografií a videí ktoré ste publikovali.

Prihlásili ste sa, ale nemôžete sa dostať k svojmu účtu?

Niekedy sa stáva, že sieťové pravidlá vám bránia v prístupe k sieti alebo narazíte na iný problém. Ak to chcete vyriešiť, jednoducho postupujte takto:

  • Pod „Prihlásenie„Existuje možnosť, ktorá označuje“Zabudli ste svoje prihlasovacie údaje?Kliknite na to.
  • potom Vyplňte zobrazený formulár svojou e-mailovou adresou spolupracovník. Ďalej, Na túto adresu bude odoslaná správa. s odkazom, ku ktorému musíte získať prístup, aby ste si obnovili svoj profil.
  • Postupujte podľa krokov uvedených nižšie, aby ste Získajte svoje heslo a potom sa prihláste aby ste ho znova aktivovali.
Firemný účet na Instagrame: Čo to je, na čo slúži a aké sú výhody jeho vlastníctva?

Aký je rozdiel medzi zatvorením a deaktiváciou účtu na Instagrame?

Ako fungujú nové príručky a blogy na Instagrame

Instagram vám ponúka dve možnosti : jednou je zrušiť účet a druhou je jeho deaktivácia. Rozdiel medzi nimi je, že jedna je trvalá a druhá dočasná.

Ak ho deaktivujete, máte výhodu, že ho môžete kedykoľvek znova aktivovať . Jedinou nevýhodou je, že informácie vo vašom profile budú pred vašimi sledovateľmi uzamknuté; to znamená, že nebudú mať prístup k vašim fotografiám a videám. Možno budú môcť vidieť iba komentáre, ktoré ste pridali na iných účtoch. Toto všetko je však možné obnoviť, pretože keď sa rozhodnete ho znova zapnúť, všetko bude presne tak, ako ste to nechali.

Na druhej strane, ak si zrušíte účet, mali by ste vedieť, že k nemu nebudete môcť znova získať prístup . Stratíte všetko vrátane sledovateľov a sledovateľov, fotografií a videí, komentárov a používateľského mena. Preto by ste si mali byť istí, že naozaj chcete odstrániť svoj účet na Instagrame, pretože akonáhle to urobíte, niet cesty späť, pokiaľ si nevytvoríte nový profil. Váš záznam zostane na platforme iba ako databáza.

Kroky na trvalé odstránenie vášho profilu na Instagrame

Ak chcete natrvalo odstrániť svoj účet na Instagrame, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je uložiť si fotografie a videá, aby sa nestratili po odstránení profilu, pretože všetko sa vymaže a nebudete ho môcť obnoviť. Ak chcete natrvalo zatvoriť svoj profil, postupujte podľa týchto krokov:

  • Rovnako ako v predchádzajúcich krokoch, aj toto je možné vykonať iba prostredníctvom webovej aplikácie. Preto musíte na webovú stránku pristupovať z počítača alebo mobilného zariadenia pomocou preferovaného prehliadača.
  • Prihláste sa a získajte prístup k nasledujúci odkaz.
  • Môžete to urobiť aj zo stránky „Odstráňte svoj účet".
  • Potom sa zobrazí rozbaľovacia ponuka, v ktorej musíte vybrať možnosť vedľa položky «Prečo si mažeš účet?«
  • Ďalej zadajte svoje heslo a kliknite na tlačidlo „Natrvalo odstrániť môj účet".
  • Po dokončení týchto krokov bude účet uzavretý a nebudete mať možnosť ho v budúcnosti obnoviť. Jediný spôsob, ako túto sociálnu sieť znova používať, je otvorenie úplne nového profilu.
Elektronické knihy IPAP
Ebooks IPAP

🔥PRIDAJ SA🔥 K NOVEJ KOMUNITE IP@P! ZAREGISTRUJTE SA TU!

Témy

Autor: Saharay Pérez

Mojou vášňou sú technológie a sociálne médiá; skúmam a dokumentujem najnovšie správy a triky z Facebooku, Twitteru, Instagramu, WhatsAppu a akejkoľvek inej sociálnej siete.

Súvisiace

Komentáre sú uzavreté.