Cum să eliberezi spațiu în Dropbox pentru a avea mai mult spațiu de stocare în cloud? Ghid pas cu pas

Ultima actualizare: 12/09/2022
Cum să actualizezi Dropbox la cea mai recentă versiune? Ghid pas cu pas

Dropbox este o platformă foarte populară pentru stocarea fișierelor pe servere cloud, cunoscută pentru caracteristicile sale excelente care o fac o platformă preferată față de altele. Cel mai bun lucru este că oferă un abonament cu 2 GB de spațiu de stocare gratuit.

Însă, deoarece capacitatea de stocare este atât de limitată, trebuie să știm cum să o gestionăm . Din moment ce nu vrem să anulăm un abonament cu mai mult spațiu de stocare, trebuie să fim foarte atenți la ce încărcăm pe platformă. Este adevărat că este suficient pentru o utilizare normală, dar mulți dintre noi atingem această limită în mai puțin de o lună.

În această postare, veți găsi câteva sfaturi foarte utile pentru gestionarea spațiului din contul dvs. Dropbox. Veți vedea, de asemenea, un ghid pas cu pas despre cum să ștergeți definitiv fișierele sau pur și simplu să le trimiteți în coșul de gunoi pentru a le recupera ulterior.

Pași pentru a șterge un fișier sau un folder din Dropbox și a elibera spațiu de stocare în contul dvs.

Dropbox

Deseori vrem să ștergem fișiere din spațiul nostru de stocare în cloud, în principal pentru a elibera spațiu și a-l folosi pentru alte fișiere. Este recomandabil să scăpăm de fișierele pe care nu le vom folosi pentru a evita regretele ulterioare.

Autentificarea ar trebui să fie primul nostru pas, deoarece fără aceasta nu vom putea accesa contul nostru și șterge ceea ce avem nevoie.

Apoi, localizați fișierul (fișierele) pe care doriți să le ștergeți . Rețineți că acești pași sunt utili pentru orice tip de fișier pe care l-ați salvat pe platformă.

După ce ne-am conectat la contul nostru, căutăm trei puncte („…”) situate lângă numele fișierului nostru. Dacă facem clic pe ele, vor apărea mai multe opțiuni; selectăm „ Șterge ” și confirmăm că dorim să ștergem fișierul făcând clic din nou pe „ Șterge ”.

O altă modalitate de a șterge fișierele

Există o altă modalitate, mult mai simplă, de a o șterge. Aceasta implică găsirea fișierului (fișierelor) , selectarea lor și tragerea lor pe desktop și, în final, în Coșul de reciclare.

Definitiv

Trebuie să ținem cont de faptul că atunci când ștergem definitiv un fișier, nu îl vom mai putea avea și nici nu vom mai încerca să îl recuperăm.

Înțelegând cele de mai sus, mergem la folderul sau fișierul care urmează să fie șters, bifăm caseta de selectare de lângă conținutul care urmează să fie șters și terminăm făcând clic pe „Șterge definitiv ” și confirmăm făcând clic pe „Șterge definitiv ” încă o dată.

Condiții pe care trebuie să le luăm în considerare

Dacă vrem să ștergem un fișier din Dropbox Business și vedem că este împiedicat, este pentru că administratorul Dropbox Business a dezactivat opțiunea.

Dacă suntem membri ai unui folder partajat, nu putem șterge definitiv conținutul. Totuși, dacă adăugăm conținut, îl putem șterge la câteva minute după încărcare.

Trimiterea lor la coșul de gunoi este ca și cum le-ai șterge definitiv, deoarece nu se va modifica spațiul de stocare.

Sfaturi pentru eliberarea spațiului de stocare în cloud Dropbox și creșterea capacității

sfaturi

Există o listă lungă de sfaturi online care îți oferă o mulțime de motive pentru a șterge fișiere. Iată câteva dintre cele mai comune pe care le poți folosi pentru a elibera spațiu în contul tău Dropbox.

Eliminați imaginile duplicate

Când ștergem imagini duplicate, eliberăm spațiu . Sincer, stocarea mai multor imagini duplicate nu este o mare problemă, deoarece putem îndeplini toate sarcinile cu una singură, la fel cum putem face și cu o grămadă de imagini duplicate.

Am putea numi acesta punctul minim. Rețineți că aceste spații sunt limitate și de aceea trebuie să știm cum să le gestionăm , deoarece stocarea unui număr mare de imagini repetate demonstrează o gestionare defectuoasă , iar atunci când dorim să încărcăm ceva cu adevărat valoros, nu vom avea ocazia din cauza spațiului limitat.

Ia în considerare următoarele idei:

Scapă de folderele de proiecte finalizate

Mulți dintre noi încărcăm proiecte care sunt încă în așteptare sau în curs de desfășurare. Este foarte recomandat să le ștergeți din contul Dropbox odată ce sunt finalizate. Totuși, dacă doriți să păstrați aceste fișiere pentru că credeți că ar putea fi utile în viitor, urmați sfaturile de mai jos.

Proiectele sunt fișiere care pot fi foarte mari și, prin urmare, reduc semnificativ spațiul liber pe care îl avem, așa că vă sfătuim să luați în considerare acest lucru.

Exportă ce nu vrei să pierzi pe o unitate externă

Așa cum am menționat la punctul anterior, putem face acest lucru atâta timp cât avem fișiere despre care credem în continuare că ne-ar putea fi utile în viitor, dar pe care, pentru a ne gestiona bine spațiul, trebuie să le exportăm pe o unitate USB sau o memorie externă.

Știm că folosim stocarea în cloud pentru a salva informații utile și a elibera spațiu pe PC sau telefon, dar ar trebui să distribuim întotdeauna fișierele cât mai eficient posibil. În acest caz, utilizarea unei alte platforme de stocare în cloud este, de asemenea, o alternativă bună.

Șterge videoclipuri lungi și neimportante

Știm că există momente când avem anumite videoclipuri care sunt incredibil de importante pentru noi. Dar vă asigurăm că după o lună sau chiar două săptămâni, nu vă vor mai păsa de ele și s-ar putea să nici nu vă mai amintiți de ele, așa că cel mai bine este să scăpați de unele dintre ele.

Din acest motiv, este recomandabil să creați un plan de întreținere regulată pentru contul dvs. De exemplu, o dată pe săptămână sau o dată pe lună, în funcție de cât de des îl utilizați. Acest lucru vă ajută să identificați fișierele care nu sunt cu adevărat importante pentru dvs., eliberând spațiu pentru cele care sunt.

Abonează-te la un abonament plătit Dropbox

Acesta este sfatul care nu este pe placul multor oameni, și asta pentru că vorbim despre efectuarea unei plăți. Dar realitatea este că, dacă nu vrem să eliminăm nimic sau să folosim vreunul dintre sfaturile anterioare, putem folosi acest plan.

Este cea mai bună opțiune deoarece, prin anularea unui abonament pe platformă, ne poate oferi o cantitate mai mare de spațiu, suficient de utilă pentru a continua stocarea fișierelor fără a fi nevoie să atingem niciunul dintre cele pe care le-am salvat deja.

În funcție de planul pe care îl anulăm, vom avea mai mult sau mai puțin spațiu de stocare. Dar dintr-o altă perspectivă, putem folosi sfaturile anterioare și, de asemenea, pe acesta pentru a stoca fișiere mari, cum ar fi fișiere software sau altele. Dacă știți despre ce vorbim, veți înțelege că acestea consumă o cantitate semnificativă de spațiu.

Care sunt planurile tale?

După cum am menționat, planurile oferă noi avantaje, cel mai important fiind capacitatea de stocare crescută, dar asta nu este tot. Vizitând site-ul lor web, puteți vedea avantajele fiecărui plan. Ca o avanpremieră a ceea ce veți găsi, iată cele mai comune:

  • La care se adauga: Pentru doar 9,14 euro pe lună, acest abonament oferă o capacitate de 2048 GB, cu 2047 GB mai mult decât abonamentul gratuit.
  • profesionale: Trebuie să plătești doar 16,68 euro pe lună, oferind o capacitate de 3072 GB, evident mult mai mare decât abonamentul de bază.

Există și alte planuri, dar acestea sunt cele individuale și din acest motiv cele mai utilizate.

Cărți electronice de IPAP
Ebooks IPAP

🔥ALĂTURĂ-TE🔥 NOII COMUNITĂȚI IP@P! ÎNSCRIE-TE AICI!

Tematică

Autor: Saharay Pérez

Pasiunea mea este tehnologia și social media; cercetez și documentez cele mai recente știri și trucuri de pe Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp și orice altă rețea socială.

Legate de