
Instagram a devenit una dintre cele mai utilizate platforme digitale. Această rețea socială, inițial dedicată fotografiei și video-ului , a devenit acum mult mai mult decât atât.
Deși are peste 800 de milioane de utilizatori activi , unii oameni simt că este necesar să ia o pauză de la rețelele sociale și să se retragă pentru o perioadă. Alții, din diverse motive, decid să suspende complet utilizarea rețelelor sociale.
Dacă vrei să iei o pauză de la rețelele sociale, ai ajuns la locul potrivit. În acest articol, îți vom explica cum să-ți ștergi temporar contul de Instagram și cum să-l închizi definitiv. De asemenea, îți vom spune cum să-l reactivezi dacă decizi să-l închizi.
Pași pentru dezactivarea temporară și dezactivarea profilului de Instagram
Dacă vrei să-ți dezactivezi temporar profilul de Instagram, dar nu știi cum, în această secțiune îți explicăm cum să o faci într-un mod simplu și ușor , fără a pierde informațiile pe care le ai în profil, în cazul în care vrei să te întorci.
De pe computer
Dacă vă accesați profilul de pe un computer, deschideți Instagram folosind un browser instalat pe PC și urmați acești pași:
- Odată autentificat pe platformă, Autentificare.
- Accesați profilul dvs. și localizați numele de utilizator în partea de sus, apoi faceți clic pe „Editați profilul".
- În partea de jos a paginii, după detaliile contului, în colțul din dreapta jos, cu litere albastre, există un link care spune „Dezactivează temporar contul” și selectați-l.

- Aceasta te va duce apoi la o altă pagină unde ți se va pune o întrebare. De ce vrei să-ți dezactivezi contul?
- Selectați tasta meniu derulant care este lângă semnul întrebării și alegeți orice opțiune doriți părăsesc temporar Instagramul.
- Apoi introduceți parola și selectați „Dezactivați temporar contul„”, pentru a salva modificările.
- Va apărea automat un mesaj care vă va întreba dacă sunteți sigur că doriți să îl dezactivați; alegeți „Si" a continua.
- După ce am finalizat pașii anteriori, Instagram îți va închide contul instantaneu..
De pe dispozitivul mobil Android sau iPhone
Dacă doriți să îl dezactivați prin aplicația mobilă , trebuie să știți că această acțiune nu poate fi efectuată de acolo. Prin urmare, va trebui să vă accesați profilul printr-un browser web, după cum urmează:
- Intră pe pagina de Instagram dintr-un browser mobil și conectați-vă.
- În colțul din dreapta sus, faceți clic pe pictograma care oferă Accesează-ți profilul.
- Selectați „Editați profilul"și derulați până la sfârșitul paginii și alegeți"Dezactivează-mi contul temporar".
- Alegeți o opțiune din meniul derulant care apare lângă întrebarea „De ce vrei să-ți dezactivezi contul?Matei 22:21
- Asigură-te că alegi o alternativăAltfel, nu veți putea efectua următorul pas.
- Introduceți parola și atingeți „Dezactivează-ți temporar contulFaceți clic pe el, apoi pe Continuă.
- În acest fel Contul dumneavoastră de utilizator va fi închis. și va fi dezactivat până când vă veți conecta din nou.
- Dacă profilul tău este deschis în aplicație, atunci când îl deschizi Aceasta va afișa un mesaj de eroare, unde se indică faptul că a fost închis.
Poate Instagram să-mi șteargă contul dacă l-am dezactivat?
Nu, conturile personale care au fost dezactivate nu vor fi șterse de pe platformă , deoarece se înțelege că utilizatorul ia pur și simplu o pauză. Prin urmare, indiferent de timpul care trece, veți putea accesa din nou contul după o lună sau un an.
Se întâmplă și altceva când te hotărăști să-ți ștergi contul. Dacă faci asta, platforma va avea o perioadă de grație de 60 de zile înainte de a-ți șterge definitiv contul . Asta înseamnă că, dacă te hotărăști să revii în acest timp, poți face asta, dar odată ce perioada respectivă a trecut, contul tău va fi șters definitiv.
Cum îmi pot reactiva contul de Instagram dacă l-am dezactivat anterior?
Dacă dezactivarea profilului de utilizator părea ușoară, reactivarea acestuia va fi și mai ușoară . Dacă anterior ați dezactivat profilul, dar acum doriți să îl utilizați din nou, puteți face acest lucru rapid și ușor urmând acești pași:
- În acest caz, îl puteți accesa prin intermediul aplicația instagram sau de pe site-ul lor oficial.
- Pentru a-l reactiva, trebuie doar săLogin".
- Folosind numele de utilizator și parola, faceți clic pe „Login„Și în acest fel veți putea folosi din nou profilul dvs. social și toate informațiile pe care le-ați lăsat pe el,” inclusiv urmăritorii tăi și cei pe care îi urmărești, precum și fotografii și videoclipuri pe care le-ați publicat.
Te-ai autentificat, dar nu poți accesa contul tău?
Se întâmplă uneori ca politicile de rețea să vă împiedice să accesați rețeaua sau să întâmpinați alte probleme. Pentru a rezolva acest lucru, pur și simplu faceți următoarele:
- Sub „Login„Există o opțiune care indică”Ați uitat detaliile de conectare?Faceți clic pe el.
- atunci Completați formularul afișat cu adresa dvs. de e-mail asociat. Apoi, Un mesaj va fi trimis la adresa respectivă. cu un link pe care trebuie să îl accesezi pentru a-ți recupera profilul.
- Urmați pașii descriși mai jos pentru a Recuperează-ți parola și apoi conectează-te pentru a-l reactiva.
Care este diferența dintre închiderea și dezactivarea unui cont de Instagram?

Instagram îți oferă două opțiuni : una este să închizi contul, iar cealaltă este să îl dezactivezi. Diferența dintre acestea este că una este permanentă, iar cealaltă este temporară.
Dacă îl dezactivezi, ai avantajul de a-l reactiva oricând dorești . Singurul dezavantaj este că informațiile din profilul tău vor fi blocate pentru urmăritorii tăi; adică, aceștia nu vor putea accesa fotografiile și videoclipurile tale. Este posibil să poată vedea doar comentariile pe care le-ai făcut pe alte conturi. Totuși, toate acestea pot fi recuperate, deoarece atunci când decizi să îl reactivezi, totul va fi exact așa cum l-ai lăsat.
Pe de altă parte, dacă vă închideți contul, trebuie să știți că nu veți putea recâștiga accesul . Veți pierde totul, inclusiv urmăritorii și persoanele care vă urmăresc contul, fotografiile și videoclipurile, comentariile și numele de utilizator. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că doriți cu adevărat să ștergeți contul de Instagram, deoarece odată ce faceți acest lucru, nu există cale de întoarcere decât dacă vă creați un profil nou. Înregistrarea dvs. va rămâne pe platformă doar ca bază de date.
Pași pentru a șterge definitiv profilul tău de Instagram
Dacă vrei să-ți ștergi definitiv contul de Instagram, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să salvezi fotografiile și videoclipurile pentru a nu se pierde atunci când îți ștergi profilul, deoarece totul va fi șters și nu vei putea recupera informațiile. Urmează acești pași de mai jos pentru a-ți închide definitiv profilul:
- Ca și în cazul pașilor anteriori, acest lucru se poate face doar prin intermediul aplicației web. Prin urmare, trebuie să accesați site-ul web de pe computer sau de pe dispozitivul mobil folosind browserul preferat.
- Conectați-vă și accesați următorul link.
- Puteți face acest lucru și de pe pagina „Ștergeți contul".
- Apoi va apărea un meniu derulant unde trebuie să selectați o opțiune, lângă «De ce îți ștergi contul?«
- Apoi, introduceți parola și faceți clic pe „Ștergeți definitiv contul meu".
- Odată ce acești pași sunt finalizați, contul va fi închis și nu veți mai avea opțiunea de a-l recupera în viitor. Singura modalitate de a utiliza din nou această rețea socială este prin deschiderea unui profil nou de la zero.













Comentariile sunt închise.