
Personvern er noe av det mest grunnleggende når man surfer på internett. Det er ekstremt viktig å ikke legge igjen en oversikt over nettlesingen , spesielt hvis vi vil forhindre at andre ser nettstedene vi har besøkt, samt passord eller brukernavn som er brukt.
I de fleste nettlesere blir imidlertid alt vi surfer på lagret på systemet deres. Derfor kan alle som får tilgang til den datamaskinen se nærmere på alle nettsteder vi har besøkt.
For å sikre større sikkerhet er det derfor best å kontrollere denne typen handlinger. Derfor viser vi deg hvordan du sletter alt du har sett og søkt etter på Google , og dermed ivaretar personvernet ditt.
Fremgangsmåte for å slette alt du har søkt etter og sett på Google i dag
For å opprettholde personvernet ditt på nettet er det viktig å slette alle nettsteder du har besøkt hver gang du er ferdig med å bruke Google Chrome eller en annen foretrukket nettleser. Dette vil forhindre at tredjeparter får tilgang til de samme nettstedene du har brukt, enten det er av personvernhensyn eller rett og slett fordi du ikke vil at andre skal vite alt du gjør på nettet.
Derfor vil vi vise deg hvordan du sletter dagens nettleserlogg fra den stasjonære eller bærbare datamaskinen din , samt fra Android-mobilenheten din. Dette lar deg holde den daglige nettleserloggen din trygg på enheten din.
For å gjøre dette, følg hver av metodene vi lærer deg nedenfor:
Tøm nettleserloggen i Chrome
Hvis du bruker Google Chrome-nettleseren på datamaskinen din og vil slette alt innhold mens du surfer, kan du gjøre det raskt og enkelt. Best av alt, du trenger ikke å installere noen tredjepartsapplikasjoner eller noe sånt.
For å slette Chrome-loggen din fra PC-en, må du følge disse trinnene:
- Åpne nettleseren din Google Chrome der du har surfet på nettet. Der må du klikke på alternativet Meny, Dette er plassert i øvre høyre hjørne av skjermen og er representert av tre poeng.
- Deretter dukker det opp en meny der vi velger elementet "Ta opp" og så velger vi igjen "Rekord". En annen måte å få tilgang til denne delen på er ved å trykke på tastekombinasjonen Ctrl + H fra nettleseren.
- Et nytt vindu vil nå dukke opp der du finner alt relatert til nettleserloggen din. På venstre side av skjermen vil tre alternativer vises, hvor vi skal velge "Fjern nettleserdata".
- Et vindu vil dukke opp der du må velge parametere for sletting av historikkhvor du kan velge tids bortfall, nedlastinger, informasjonskapsler, hvis du vil ha en grunnleggende eliminering eller avansert fjerningNår dette er valgt, velger vi til slutt «Slett historikk».
- Når vi har gjort alt dette, vil all nettlesing for i dag være slettet, i tillegg til foregående dager hvis du valgte det alternativet tidligere i «Tidsintervall.» På denne måten kan du begynne å slett all nettleserloggen din og behold dermed personvernet ditt.
Slett alt jeg har søkt etter fra Google-kontoen min
En annen måte å slette nettleserloggen din i Chrome for dagen på er direkte fra Google-kontoen din. Dette vil slette all informasjonen du har sett fra kontoen din, enten det er på datamaskinen, nettbrettet eller mobilenheten.
Du bør imidlertid huske på at du bare kan gjøre dette hvis du har surfet på internett med Google-kontoen din åpen ; ellers lagres alt bare på enheten din.
For å slette alt dette nettleserinnholdet fra Google-kontoen din, må du følge disse trinnene:
- Fra PC-en, mobilenheten eller nettbrettet ditt Du må åpne Chrome-nettleseren og Åpne Google-økten din.
- Der må du legge inn din e-post og passord til "Logg Inn".
- Når du har gjort dette, må du logge inn «Google Aktivitetsoversikt» o "Min aktivitet" (myactivity.google.com)
- Vinduet vil vise all aktiviteten vi har utført med vår Google-kontoDer må vi klikke på alternativet "Meny" som er plassert i øvre høyre hjørne av skjermen og er representert av tre poeng.
- I menyen som vises, velg elementet «Slett aktivitet etter».
- deretter Vi velger datoen og historikken vi vil slette, akkurat som på enhetene der vi ønsker at dette skal skje.
- Når vi har valgt de tilhørende parameterne, klikker vi på "Ta vekk". På denne måten sletter vi all historikken fra Google-kontoen vår, både for datamaskin og smarttelefon.
Slett søkeloggen min fra Android
Hvis du bruker Android-mobilenheten din stadig til å bla gjennom og søke etter informasjon, men du vil beskytte nettleserens personvern slik at andre ikke kan se den, kan du gjøre det ved å slette loggføringen din fra Chrome-mobilappen.
For å gjøre dette må du følge trinnene som er vist nedenfor:
- Fra Android-mobilenheten starter vi Chrome-nettleseren, For å gjøre dette, klikker vi på nettleserikon i applikasjonsmenyen din.
- Når vi er inne i nettleseren, velger vi alternativet for å "Meny" som er representert av tre poeng øverst til høyre.
- Der vil du se et sett med alternativer der vi skal velge elementet "Omgivelser".
- Nå blar vi nedover for å finne seksjonen for "Avansert konfigurasjon" og klikk deretter på "Personvern".
- I det nye vinduet som vises, blar vi ned og velger alternativet «Slett nettleserdata» Denne finnes vanligvis sist.
- Her vil vi se forskjellige alternativer; vi velger de som virker mest passende, og til slutt klikker vi på alternativet for å "Slett data"
Hvordan kontrollerer jeg personvernet mitt på Google og konfigurerer hva som lagres og ikke lagres i nettleserloggen min?
En måte å kontrollere nettleserloggen din i Google Chrome på er å bruke inkognitomodus . Når du surfer i inkognitomodus , enten i Google Chrome eller en annen nettleser, vil ingen av nettstedene du besøker bli lagret i nettleserens sky. Dette betyr at du kan surfe fredelig uten å måtte slette nettleserdataene dine hver gang du er ferdig med å surfe.
Derfor blir bruk av Chromes inkognitomodus et veldig godt alternativ for surfing når vi vil forhindre at aktiviteten lagres, det vil si når vi ikke vil at noen skal kunne spore vår onlineaktivitet.
Derfor, hvis vi ønsker å surfe privat, går vi ganske enkelt inn i nettleserens inkognitovindu. Når det gjelder Google Chrome , kan du gjøre det slik:
- Du går inn Chrome på vanlig måte.
- Nå velger vi alternativet for meny representert av de tre punktene plassert øverst til høyre på skjermen.
- Der velger vi alternativet «Nytt inkognitovindu.»
- En annen måte å få tilgang til dette vinduet på er ved å trykke på tastekombinasjonen «Ctrl + Shift + N».
Hvis du foretrekker å få tilgang til denne inkognito-nettleseren på en annen måte, kan du gjøre det ved å høyreklikke på Chrome-ikonet i Windows-oppgavelinjen og deretter velge alternativet «Nytt inkognitovindu».
På denne måten kan vi bestemme når vi vil surfe uten å lagre nettleserloggen vår, eller når vi kan surfe uten å bekymre oss for at nettstedene vi har besøkt blir lagret.































