
Gmails sikkerhetsfunksjoner er velkjente , og er en del av grunnen til at det er så mye brukt av kundene, ettersom det tilbyr mange verktøy og muligheter for å beskytte informasjon.
Gmail har muligheten til å sende konfidensielle e-poster, e-poster som vil selvdestruere etter en viss tid , og denne funksjonen er utviklet for å beskytte informasjonen som kan være skrevet i nevnte e-post.
Hvis du har sensitiv informasjon du vil dele via e-post , og du ønsker at meldingen din ikke skal kunne leses igjen når den når mottakeren , kan du følge denne veiledningen, så lærer vi deg alt du trenger å vite om konfidensielle meldinger.
Hva er konfidensielle meldinger i Gmail, og hva er fordelene med å bruke dem?
Konfidensiell modus er en funksjon introdusert av Gmail for å øke sikkerheten til utgående e-poster, som pålegger dem en tidsbegrensning hvoretter de automatisk blir slettet.
Den er ideell for å sende e-poster med sensitiv eller konfidensiell informasjon, og sikrer at bare den tiltenkte mottakeren kan åpne og lese den. Dette garanterer informasjonssikkerhet ved å blokkere ethvert forsøk på å distribuere meldingen. Den brukes primært av forretningsbrukere som trenger å dele sensitiv informasjon , ettersom innstillingene for konfidensiell modus opprettholder sikkerheten til e-postinnholdet.
Funksjoner i hemmelige meldinger i Gmail: Hva kan og kan du ikke gjøre med dem?
Konfidensiell modus sikrer personvernet til e-postinnhold gjennom en rekke sikkerhetslag som begrenser funksjoner som kan lekke e-postens innhold. Til å begynne med kan du tilpasse meldingens varighet. Denne innstillingen bestemmer hvor lenge e-posten skal være aktiv før den selvdestrueres . Du kan konfigurere den til å vare én dag, én uke, én måned, tre måneder eller fem år.
I tillegg, når konfidensiell modus er aktivert, kan ikke e-posten videresendes, innholdet kan ikke kopieres, og vedlegg kan bare forhåndsvises hvis de er kompatible.
Blant de mange sikkerhetsfunksjonene inkluderer den også muligheten til å deaktivere skjermbilder, noe som gjør det praktisk talt umulig å lekke e-postinnhold. Sikkerhetsfunksjonene tilbyr også muligheten til å kryptere tekstmeldingen med en kode, som brukeren vil motta via tekstmelding til sitt Gmail-tilknyttede nummer. Denne koden vil være nødvendig for å låse opp og lese meldingen.
Vi viser deg trinn for trinn hvordan du sender og konfigurerer konfidensielle Gmail-meldinger fra hvilken som helst enhet.
Gmails funksjon for konfidensiell modus er tilgjengelig på alle plattformer og er lett tilgjengelig både på Gmail-nettportalen og i den offisielle mobilappen.
La oss se:
På Android
Den innebygde Gmail-appen for Android- enheter har en funksjon for konfidensielle meldinger.
Så det er mulig å sende beskyttede meldinger fra Android-enheten din ved å følge disse trinnene:
- Åpne Gmail-appen fra din Android.
- Nederst på skjermen trykker du på knappen "Skrive".
- På nyhetsredaksjonens skjerm, Trykk på de tre prikkene i øvre høyre hjørne for å åpne alternativene.
- Fra de åpne alternativene, velg «Konfidensiell modus».
- I alternativet «Angi utløpsdato» velg varigheten på e-posten som skal sendes.
- I alternativet «Krev passord»Du kan aktivere alternativet for at e-posten skal be om et passord som sendes til mottakeren via tekstmelding.
- trykk på knappen "Beholde", øverst på skjermen for å fullføre innstillingene.
- Skriv den ønskede e-posten og send den. Meldingen vil bli sendt med de programmerte sikkerhetsfunksjonene.
På iOS
Generelt har iOS strengere sikkerhetsfunksjoner enn Android, takket være at operativsystemet er mye mer lukket og kompatibelt med sine egne applikasjoner.
Men siden det er personvernfunksjonen, fungerer den på samme måte som på Android:
- Åpne Gmail-appen på iPhone eller iPad.
- trykk på knappen "Skrive" plassert nederst i grensesnittet.
- Velg tre knapper i øvre høyre hjørne.
- Gå inn «Konfidensiell modus».
- Angi parametere for e-postbeskyttelse «Angi utløpsdato» vil bestemme varigheten av meldingen, og «Krev passord» Den vil sende en tekstmelding til et telefonnummer med en kode som kreves for å få tilgang til meldingen.
- Begynn å utarbeide e-posten. Når du trykker på «Send», krypteres meldingen med alle beskyttelseslag i konfidensiell modus.
I nettleseren på skrivebordet
Siden konfidensiell modus er en funksjon i Gmail-tjenesten, er den også inkludert i nettportalen og er enkel og rask tilgjengelig når du oppretter en ny e-post:
- Åpne nettleseren din og gå inn Gmail.
- Logg inn med din Google-e-post og passord.
- Klikk på knappen "Skrive".
- Klikk på alternativet «Konfidensiell modus» som ligger nederst i redigeringsvinduet.
- Definerer meldingens utløpsdato og sikkerhetsparametere i popup-vinduet som vises. «Angi utløpsdato» vil definere hvor lang tid det skal gå før meldingen slettes, mens «Krev passord» Den vil låse meldingen med en kode, som vil bli sendt til mottakerens telefonnummer, og som vil være nødvendig for å frigjøre meldingsinnholdet.
Lær trinn for trinn hvordan du åpner en hemmelig Gmail-melding før den ødelegger seg selv på en hvilken som helst enhet.
Det er ikke en stor utfordring å åpne konfidensielle e-poster , fordi med mindre de ble sendt med et passord, åpnes de på samme måte som en vanlig e-post , med den forskjellen at det ikke er mulig å videresende, kopiere eller ta skjermbilder av e-postinnholdet.
På den annen side, hvis e-postavsenderen tilordnet et passord til den, må du vite hvordan du bruker den koden for å låse opp innholdet i e-posten:
På Android
Gmail -appen på Android gjør det veldig enkelt å åpne krypterte meldinger, ettersom de vises i innboksen akkurat som alle andre e-poster.
Forskjellen blir imidlertid tydelig når du åpner e-posten, ettersom innholdet er begrenset, og for å låse den opp trenger du bare å følge disse trinnene:
- åpner anvendelsen av Gmail.
- Entra til den konfidensielle e-postadressen.
- Press om-knappen «Send inn passord»Dette vil sende tilgangskoden til e-postinnholdet til mobilnummeret ditt. For dette trinnet må du ha mobiltelefonen din med deg.
- Så snart koden kommer på telefonen din, Skriv det inn i den tilhørende tekstboksen.
- Se gjennom meldingsinnholdet. Husk at den ikke kan videresendes eller kopieres.Derfor må du notere ned det mest relevante innholdet før fristen.
På iOS
I likhet med Android-enheter har iPhone og iPad den offisielle Gmail- appen , som fungerer på samme måte.
Hvorfra vi enkelt kan få tilgang til de krypterte meldingene gjennom følgende prosess:
- Åpne Gmail-appen på enheten din iOS.
- Velg e-post konfidensiell innboks.
- For å få tilgang til e-posten din, klikk på knappen. "Send inn passord". Etter dette vil du motta koden for å få tilgang til e-posten på telefonnummeret ditt. Det er viktig å merke seg at du må ha telefonnummeret ditt tilgjengelig.
- Skriv inn den mottatte koden i tekstfeltet og trykk på "Sende".
- Sjekk den krypterte meldingen. Sørg for at du har alt innholdet før utløpsdatoen for e-posten.
I nettleseren på skrivebordet
Med et grensesnitt designet for større skjermer , lar Gmail -nettportalen deg delvis se innholdet i meldinger, noe som gjør det enklere å identifisere meldinger som ble sendt i konfidensiell modus.
For å gjøre dette, følg ganske enkelt denne prosedyren:
- Entra i nettleseren din Web.
- Tilgang til Gmail ved hjelp av brukerinformasjonen din.
- Finn den konfidensielle meldingen i innboksen din og klikk på dette.
- Klikk på knappen «Send inn passord» Dette vil sende meldingen med opplåsningskoden til telefonnummeret ditt.
- Så snart koden kommer på nummeret ditt, Skriv det inn i den tilhørende tekstboksen og trykk på «Send».
- Det kan du Se gjennom e-postinnholdet til avsenderen tilbakekaller tilgangen eller meldingens utløpsdato er nådd.
Hva skjer hvis jeg ikke klarer å lese en e-post før den selvdestrueres? Kan jeg få tilgang til den igjen?
Det sentrale punktet i Gmails konfidensielle modus er sikkerheten og personvernet til innholdet , siden den i tillegg til begrensningen av videresending og kopiering har funksjonen til å definere en utløpsdato for meldingen, hvoretter den slettes.
Derfor må bruken av konfidensielle meldinger koordineres riktig mellom avsender og mottaker, slik at sistnevnte kommer frem tidsnok til å åpne e-posten. Hvis meldingen ikke åpnes før eksportdatoen, vil det være umulig å gjenopprette innholdet.
































