
Quan ens desplacem per Internet sempre hem de tenir precaució amb els llocs que visitem i la informació personal que manegem i deixem per allà, ja que aquesta es troba registrada a l'historial de cerca del navegador.
És per això que és important eliminar-lo sobretot si es tracta d'algun dispositiu prestat o llogat on estiguem accedint als nostres comptes bancaris, correus o xarxes socials. També és bo fer-ho si volem millorar una mica el rendiment del nostre equip.
És per això que en aquest article t'ensenyarem com pots eliminar-ho a l'hora ingressar a la web i així deixar els equips com a nous i evitar robatori de dades o altres situacions incomodes.
Passos per esborrar tot o part de l'historial de navegació de Google al mòbil Android
Hi ha dos mètodes principals amb els quals podem desfer-nos de la informació de la nostra navegació per Internet als nostres mòbils. Pel que ara veurem a profunditat cadascun d'aquests, per als dos procediments utilitzarem d'exemple el navegador per defecte d'Android, Google Chrome.
Però és rellevant que sàpigues que són mètodes genèrics i que poden ser utilitzats amb qualsevol altre que utilitzi els teus comptes de Google.
Esborrar des del navegador Chrome
- El primer que hem de fer és amb el nostre dispositiu a la mà obrir el navegador Chrome ia la cantonada superior dreta prémer el botó amb els 3 punts.
- Després al menú desplegat, seleccionarem l'opció "Historial", en aquesta part podrem veure tots els llocs que hem estat visitant al llarg del temps. Per eliminar-lo, només hem de prémer on diu “Esborrar dades de navegació”.
- Ara depenent dels nostres requeriments, podem seleccionar diverses opcions:
A la configuració bàsica
Seleccionem al menú d'interval de temps per triar la data des d'on s'esborraran els registres del nostre dispositiu.
En general, les opcions següents estaran activades:
- La primera d'elles és el historial de navegació amb tots els llocs on hem navegat al lapse seleccionat anteriorment.
- La segona són les galetes, que es tracta d'una altra informació com ara sessions obertes a xarxes o correus.
- Finalment, els arxius i imatges de memòria cau, que són arxius que s'emmagatzemen temporalment per facilitar que la següent vegada que visitem un lloc, aquest obriu més ràpid que la primera vegada.
És important notar que com més gran sigui la quantitat de temps que seleccionem per eliminar els fitxers, més gran serà l'espai que aclarirem amb aquesta acció.
- Un cop hem avaluat i escollit els paràmetres segons la nostra necessitat polsarem el botó "Esborrar dades", que es troba a la cantonada inferior dreta.
- Recomanem la configuració bàsica quan només volem esborrar el nostre registre més recent i quan no tenim molta informació comprometedora al nostre dispositiu.
Quan simplement volem amagar certa informació és recomanable la següent:
A la configuració avançada
Per accedir a la configuració avançada només canviem de pestanya a la part superior i en aquesta nova selecció trobarem els mateixos paràmetres que a l'anterior, però amb alguns agregats desactivats per defecte que veurem a continuació.
- El primer extra daquest menú és contrasenyes guardades, el qual ens indica quantes contrasenyes de diferents comptes de correu, comptes bancaris, wallets, xarxes socials entre d'altres més, tenim guardades al nostre registre, aquesta només ha de ser activada si desitges que siguin eliminades.
- El segon és dades d'autocompletar formularis, aquesta és informació que sempre posem quan ens registrem en un lloc nou, és a dir, dades com comptes bancaris, adreces, nom de l'empresa, entre altres coses.
- Finalment aquesta la configuració que modifiquem en certes pàgines.
- Per finalitzar novament premem a “Esborrar dades” i esperem que s'executi l'acció.
Aquesta configuració és recomanada quan necessites fer una neteja més profunda del teu dispositiu, o quan li vagis a donar a un nou amo i no vols que tingui les teves dades, o simplement quan vols millorar el seu rendiment i aclarir espai.
Eliminar des de My Activity
Encara havent eliminat el nostre historial del navegador, sempre hi ha certa informació que queda emmagatzemada a les base de dades de Google, i si el que volem és desfer-nos completament de tot i fer com si mai no haguéssim conegut Internet, llavors el que hem de fer és entrar a MyActivity de Google.
- Per accedir a tota la vostra activitat de navegació d'Internet de Google només has d'escriure MyActivity al cercador i seleccionar la primera opció, o col·locar aquest enllaç directament a la barra d'adreces https://myactivity.google.com.
- Si només vols visualitzar la informació pots seleccionar a “Vista de paquet” o en "Vista d'element" al menú desplegable, prement el botó amb 3 barres horitzontals a la part superior esquerra i així veure el contingut com a millor gustos.
- Després que sàpigues el que necessites eliminar, al mateix menú desplegable polsaràs a “Esborrar activitat per”.
- La primera opció que veurem serà la de la data i igual que a l'anterior ens apareixerà un menú per seleccionar si és la informació de “Avui” o tota la informació des de "Sempre" la que volem esborrar.
- Però a més, a baix ens apareixen dues opcions de calendari, una d'inici i una altra de fi de les dates més específiques a esborrar, això en cas que necessitem alguna cosa concreta per no haver d'esborrar-ho tot.
- Per darrera opció trobem aquella on podem seleccionar dentre tots els serveis de Google, la informació que volem eliminar.
Llavors, posant en exemple que vulguem esborrar tota la informació de les nostres cerques a la Play store, col·locarem en la temporalitat des de “Sempre” i buscarem al fons de la llista de productes, Google Play Store.
Així de senzill podem eliminar tot el nostre historial de YouTube, de cerques d'imatges i de vídeos, de Chrome, d'anuncis, de pagaments, de notícies i més. Cal destacar que pots fer tots per separats o fer la selecció una a una.
Finalment premem a “esborrar” i haurem eliminat tot rastre de nosaltres de la base de dades de Google per sempre, encara que com sabem, Google sempre es queda alguna cosa per a ell. 😉





















